Friday, January 21, 2011

14 - Heartbreak Library

Watched Heartbreak Library yesterday and I remembered something. I used to love reading (limited to fiction and comics only), the smell of the paper, how my finger sometimes would get a cut from flipping pages, but lately I don't have any urge to read. Is this somekind of a reader-block? <--ALASAN.
"It's only an illusion and obsession."

Okay, I'll write about this movie in another entry but now (it's a nice slow paced movie, give it a try!), I just want to share my favourite book of all books. Jyeah, I'm a Kinsella-tard.

These are all mine. And it's double layered, so doubled the amount of what you see.These are only a portion of my comics.
This is my favourite of all. Pieces of You by Tablo. This was my 16th (or is it 17th, can't remember) birthday present. Bought it online, because I couldn't find this anywhere. And when it arrived safely in my mailbox, I felt like crying because it was just breathtakingly beautiful. The hard cover, the special handwritten introduction message, everything is just pure ♥

Oh yeah, talking about Tablo, the other day (Thursday), had a meeting with a bunch of Korean exchange student and we talked about idols and dramas and big names like Kang Hodong, Yoo Jaesook and Lee Seunggi. But as soon as I mentioned Tablo and Epik High, they were like "OMG" and singing 'Love Love Love', 'Umbrella', 'One' and we then talked about Stanford and TaiJinYo. They clearly supported and believed that Tablo is a Stanford graduate :DDDDD


Btw, had a really nice conversations with them that day (about 6 packs, food, girlfriends, army).

Tuesday, January 11, 2011

13 - Keperasanan Kebagusan Kau

TOO MUCH DRAMA LLAMA. AND PRIVACY INVASION.

Friday, January 7, 2011

12 : Equally (W)





Saya sayang awak semua. Equally, tak tipu. Serius saya sayang awak lima orang. Masa first-first saya tengok muka korang, saya tak suka sangat sebab semua muka jambu, macam lembik je. Saya salah, saya tak patut judge korang macamtu. Rasa kelakar sangat bila ingat saya masa 5 tahun lepas, kawan saya dah cakap korang ni memang terer, dah la kelakar, humble semua tapi masa tu saya judge korang sebab muka korang jambu sangat :(



Tapi entah macam mana satu haritu, saya ingat lagi, dekat Hitz.tv, saya dengar korang 5 orang nyanyi lagu 'My Destiny'. Pergh, sumpah saya taktau macam mana nak describe perasaan saya masa tu. Sedap sangat lagu tuu, walaupun saya tak faham satu hapa pun yang korang dok nyanyi, tapi tapi tapi...entahla, rasa tersentuh sangat.






Lepas tu saya terus Google lagu tu cari translation lagu tu, then pergi YouTube nak tengok balik. Saya rasa bersalah sangat masa tu sebab pernah pandang rendah kat korang. Start kat situ, saya pun carilah banyak-banyak lagu korang dan sesungguhnya, sejujurnya, tanpa apa bias sekali pun, korang sangat berbakat. Tak sepatutnya saya pandang rendah kat korang sebab muka korang jambu. Saya mula suka lagu Tri-angle, Rising Sun, miss you, 'O', dan lain-lain.



Masa tu jugak saya dapat tahu yang korang kerja ulang-alik antara Korea dan Jepun. Untuk start kerja kat Jepun, korang kena bersusah payah belajar bahasa Jepun dan kena mula daripada bawah balik kat Jepun walaupun masa tu korang dah dianggap sebagai Korea top star. Kegigihan korang, membuatkan saya lagi sayang, sangat sayang kat korang. Korang sentiasa tabah, kaki sakit sampai kena angkat sebab tak boleh jalan tapi masih boleh perform kat atas stage, pengsan sebab tak cukup rehat, kena racun dengan anti-fans; siapa tak sayang?




Ada satu masa tu, korang non-stop kerja kat Jepun, saya rindu sangat lagu dance Korea korang. Dah tak larat dah nak beremo dengar lagu "Doushitte Kimi wa Suki ni Natte Shimattandarou", "Loving You", "Love in Ice", sebab lagu-lagu Jepun korang semuanya jenis mendayu-dayu. Saya dan satu dunia tahu korang boleh buat lebih daripada tu. Jadi saya sangat gembira masa korang buat comeback kat Korea dengan "Mirotic".





Tiap-tiap hari saya tengok teaser comeback korang. Saya siap dah pasang niat nak pergi konsert Mirotic korang sebab korang memang selalu singgah Malaysia buat konsert. Saya dah tanya mak saya dan pujuk dia dah masa tu. Tapi, sungguhla orang kata malang tak berbau. Ada khabar angin yang kata korang ada masalah kontrak. Jaejoong, Junsu dengan Yoochun ada deal dengan syarikat kosmetik.




Saya tak sangka benda ni boleh jadi teruk. Tiap-tiap hari ada je masalah baru, ada je khabar angin baru pasal Jaejoong, Yoochun dengan Junsu ada masalah dengan SM. Tapi, saya still tak suspect apa-apa langsung masa tu sebab korang still teruskan promosi album Jepun korang. Korang siap buat konsert besar-besaran dekat Tokyo Dome masa tu. Masa tu ramai dah mula risau, tapi saya tak sebab selagi saya nampak korang bersama saya tak akan risau.


Saya salah. Korang dipisahkan, korang yang dah lalui macam-macam nak dekat 10 tahun dah, tinggal sama-sama, susah senang sama-sama, jatuh bangun sama-sama. Korang dipisahkan sebab kontrak. Korang tak boleh contact each other masa tu :'( Masa kritikal tu Jaejoong, Yoochun dengan Junsu tiba-tiba buat album Jepun baru. Dalam album tu ada lagu "W". Jaejoong, Yoochun dengan Junsu kata "we love you both" dalam lagu itu :)




Lepas satu statement, banyak lagi statement dikeluarkan. Banyak teori konspirasi sampai kalah teori konspirasi Freemason dengan Illuminati pasal korang. Saya tak tau nak percaya siapa. Sebab saya sayang korang equally, saya sayang lima-lima.

Saya tengok gambar-gambar lama korang, baru saya perasan, korang sentiasa tangkap gambar dalam posisi 3:2. Sentiasa. Junsu, Yoochun dengan Jaejoong pastu baru ada Changmin dengan Yunho.



Masa tengah tahun 2010, Jaejoong, Yoochun dengan Junsu buat album dengan nama JYJ. Diorang buat album bahasa Inggeris siap collab dengan Kanye West. Saya happy sebab at least ada dengar cerita walaupun bukan semua. Bagi saya itu pun dah cukup masa tuu.



doesn't matter that Kanye West butchered the song or the fact that this is the worst MV for 2010

Hujung tahun 2010, SM keluarkan statement yang DBSK akan buat comeback. Saya happy sangat masa nak baca artikel tuu, rasa macam nak lompat pun ada tapi, malangnya, Yunho dan Changmin SAHAJA akan meneruskan aktiviti under nama DBSK.





Saya tak tau nak rasa apa macam tu. Rasa macam hati saya kena pijak-pijak je. Lepas tu DBSK a.k.a Yunho dengan Changmin SAHAJA pun buat comeback dengan "Keep Your Head Down", saya harap sangat maksud lagu tu tak ditujukan dekat JYJ. Baru semalam keluar cerita pasal Junsu beremo dekat Twitter, kemungkinan pasal Yunho, saya sedih. Saya tak suka tengok korang gaduh. Saya sayang korang lima orang.







Impian saya tahun 2011 ni, supaya korang berdiri lima orang kat satu pentas yang sama. Sebab, sungguh tak tipu, saya sayang korang lima orang.

I refuse to see what in front of me, because it breaks me so. But, I still love you guys and I'll always have faith in you five :')

Monday, January 3, 2011

11 - What Happened in 2010

Ironic pulak post kali ni nombor 11. Anyway, lepas ni maybe aku nak letak title bukan setakat nombor je <-- azam tahun baru :p So let's go through what happened to me during twenty-ten.

I think I’ve been through a whole lot this year and really, this surely had been a loooooong year.

First half of the year:

January – June a.k.a THE MOST CHAOTIC TIME OF THE YEAR

work

So you see, I’m fresh out of school at that time, and what else left to do except for finding odd jobs for money and owning a driver license. I chose the former first because, really, I NEED MONEY! Aaaand, it was super hard to find a job (ada satu job requirement kena pakai mini skirt adehh) and my mom kept forcing me to find one ASAP or work for her (you know, daily chores – laundry whatnot) instead.

After like two weeks being jobless, I finally found one and yeah you can read the rest of my excruciating experience working here and here.

One month later, which is around the middle of February, I quit. I was done with working, it was very, very hard and chaotic and tiring and terrible but you couldn’t do nothing about it because you want THE MOOLAH.

driving


Then, I went for driving lesson and met this guy that seriously look like Qi Qushairi – that Destinasi Bajet host, but a smaller version and he spoke with a very thick Kelantanese accent, not that I mind, adds up his adorable points. Anddd, jyeah that was my first crush of the year guys considering no hot or adorable guys showed up while I was working.

I kinda failed the computer test initially because I’m the type of person who love (or obsessed with) doing things as fast as I can and I did just that for the computer test LOL. Then, the guy lectured for about half-an-hour with that thick Kelantanese accent of his about WHY DID I DO THE TEST THAT FAST and he was like ‘lemme help you, you’re hopeless beyond words’.

And he helped me, here and there, explaining things and what do you know, passed it the second time! Thanks Qi-lookalike! So, after a few lessons with him, my driving instructor told me that he actually asked my number from him but he said that he couldn’t give it to him unless he asked it from me directly. -____- And he never did, dangg.

national service

I never actually finished my driving lesson and get a P license because I was required to go for the 2nd batch of National Service. The ‘best’ part was that my camp was at Beranang and I live in Kajang. Sumpah dekat gilaaaaaaaaaaaa! Initially, I really did not want to go. Gila hape? And I’m the type who love to stay in, then tetiba je nak kena buat banyak aktiviti luar memang taklaa. Masa kat kem dulu, selalu kena nganjing dengan ustad takpun dengan MA (Medical Assistant), kadang-kadang cikgu pun sekali sebab rumah mak aiiii ‘jauh’ nya.

Masa kat kem tu memangla bising nak balik, makanan tak sedapla, penatla, bosanla, asyik kena marahla tapi sekali bila dah balik tahap rindu kat kem tu bukan boleh buat main. Ok, just imagine, being stuck with the same group of people for 2 months, how could you not missed all that?

Dulu masa kat kem, petang-petang lepak depan koperasi sebab kem kitorang tak boleh minum air ais so semua menonong kat koop nak air sejuk. Then masa riadah, sebab malas nak beriadah, aku usha orang main takraw sebab dekat dengan koop takpun tengok volleyball. Pastu malam-malam rasa macam sleepover sebab cerita balik pasal crushes semua dengan budak-budak satu dorm, gelak-gelak, kira macam girl’s talk laa. Rasa macam tak percaya je dulu wajib tidur pukul 11, padahal sekarang pukul 11 baru nak gerak makan dengan kawan HAHAHAHA.

Best kot bila ingat balik, dapat kawan dengan orang jauh-jauh, kenal orang different background dengan kita, dapat buat benda-benda yang tak pernah terfikir kita kena buat (contohnya juggle bola). One thing for sure, tak mungkin pengalaman kat PLKN akan dilupakan J

Second half of the year:

June – December a.k.a I DON’T THINK I HAVE MY OWN LIFE

university

I entered college and was FORCED to quit NS. I only got like, 2 weeks more to finish tapi sebab ada orientation so dapat pelepasan awal + sijil :/ Memang heartbroken dengan campsick la rasa masa tuu sebab 2 minggu je lagi nak habis kot. Masa orientation tu, heart, mind and soul still ada kat kem lagi.

Lepas habis orientation tuu, aku terus pergi melawat kem sebab rindu. Bayangkan.

Perghhhhh, memang payahla. Then, lama-lama tu baru ok la sikit, baru dapat terima. Tapi masa mula-mula masuk belajar tak ramai kawan sangat, jadi rasa sangatttttttt sunyi. Bila balik rumah je mesti nak keluar dengan kawan-kawan dulu sebab rindu suasana meriah semua. Pernah sampai aku rindu dengan kawan-kawan sekolah dengan PLKN, aku pergi tulis kat wall sorang-sorang yang aku rindu diorang :/

Masa ni memang agak depressed laa. Bila orang tanya best tak belajar, aku Cuma mengangkat bahu lalu pasrah tersenyum jawab “ok, je la.” Tak macam PLKN yang aku konfiden jawab “BEST!”

Rasa macam kelakar first-first sebab Cyber banyak sangat foreigner. Masa mula-mula dulu memang batak habisla tengok foreigner, sekarang aku taktau mana foreigner mana local dah. Tak boleh nak beza dah.

Lama-lama tu baru okay especially masa Sem 2, barulah rasa happening sebab dah kenal ramai. That’s all I had to write because the rest are all about assignments and I’m sure as hell you didn’t want to know anything about my humongous pile of assignments kannnnnnnn? HAHA.

That's it then, looking forward for twenty-eleven!


 

Template by Best Web Hosting